Brandsikring

Hvorfor er det nødvendigt at brandsikre sig?

"Hvert år er der omkring 20.000 brande i danske hjem" ifølge Beredskabsforbundet. Omkring 80 danskere omkommer hvert år i forbindelse med brand. Det kan eksempelvis være rygning i sengen, hvis man ikke er opmærksom på at slukke sine elektriske apperater eller har glemt et stearinlys, at det går galt.

Over halvdelen af de 20.000 brande der opstår om året vil løbe løbsk og blive sværere at slukke end en normal brand. Meget af dette kunne undgås ved at brandsikre ved køb af en røgalarm, brandslukker eller en brandstige.Det første skridt ved brandsikring er en røgalarm, der kan forebygge brande ved at gøre dig opmærksom på, hvis der opstår røg.
En kuliltealarm gør dig opmærksom på de farlige stoffer du ikke kan smage, se eller høre, men som er giftige for dig.
Et Brandtæppe er en effektiv og billig løsning til kvælning af brand i friture, fedtstof eller ved ild i mennesker og dyr.
En Pulverslukker kan stoppe de fleste brande i fx. træ, papir og andre faste stoffer. Hvorimod en CO2 slukker brande, der er opstået i gasser, væsker og elektricitet. 

Såvel danske som europæiske myndigheder har lovgivet omkring vedligeholdelse af brandudstyr i virksomheder. Sammenfattende drejer det sig om:

- Eftersyn af brandmateriel minimum én gang årligt
- Må på intet tidspunkt have synlige defekter
- Defekt brandmateriel skal øjeblikkeligt skiftes
- Ildslukker med lavt tryk skal trykprøves hvert 5. år
- Ildslukker med højt tryk skal trykprøves hvert 10. år

View as Gitter Liste

Items 1-12 of 225

Side
per page
Retning
View as Gitter Liste

Items 1-12 of 225

Side
per page
Retning